Pomlad je za ovinkom

 

KATALOG AKCIJSKE PONUDBE [pdf]

»Jeseni bom kupil nove zimske pnevmatike. Lahko stare čez poletje do konca izrabim?«

Vprašanje, ki ste si ga najverjetneje postavili že sami. Zakaj ni najboljša izbira, da bi zimske pnevmatike, ki so potrebne menjave, do konca izrabili in jih nato jeseni zamenjali?

Zgradba gumene zmesi zimskih pnevmatik je prilagojena nizkim temperaturam. Ob višjih temperaturah postajajo mehkejše, zaradi česar je obraba precej večja. Tudi posebno zasnovan in oblikovan dezen z vdelanimi lamelami je namenjen boljšemu oprijemu v snežnih in mrzlih razmerah. V letnih pogojih vožnje je zaradi teh posebnosti oprijem na cesti slabši, in lahko pri speljevanju in pospeševanju prihaja do zdrsavanja.

Kdaj je čas za nakup novih pnevmatik

Seveda pa nismo nič na boljšem, če na vozilo namestimo  izrabljene ali neustrezne letne pnevmatike. Če imate doma že pripravljen komplet rabljenih letnih pnevmatik, je prvi korak, da preverite, ali izpolnjujejo vse pogoje za varno vožnjo.

KATALOG AKCIJSKE PONUDBE [pdf] 

 

1. So vaše pnevmatike obrabljene do zakonsko dovoljene meje?

Pametno je, da redno preverjate stanje obrabe vaših pnevmatik. Če profil na starih znaša manj kot 1,6 mm bo potrebno kupiti nove.

Strokovnjaki svetujejo, da je stare letne pnevmatike še bolje zamenjati nekoliko prej, ko jim je ostalo nekje med dvema in tremi milimetri profila.

2. Kaže pnevmatika znake staranja?

Pnevmatike nimajo predvidljivega življenjskega roka. Ni važno, kdaj so bile izdelane. Pnevmatike se starajo, tudi ko niso v uporabi ali so v uporabi le občasno. Veliko je faktorjev, ki vplivajo na življenjski rok pnevmatike. Ti so: temperatura, vzdrževanje, način hranjenja in uporabe, obremenitev, hitrost, zračni tlak in način vožnje. Ti dejavniki imajo velik vpliv na življenjsko dobo, ki jo lahko pričakujete od vaših pnevmatik,  zato naj bi pnevmatike menjavali najkasneje v roku 4 let ali  prevoženih  60.000 km.

3. Je pnevmatika poškodovana?

Sodobne pnevmatike so zelo čvrste in odporne. A vedno lahko pride do resnih poškodb, če zadane trden predmet na cesti, kot je robnik, jama ali oster predmet. Poškodbe imajo namreč lahko zelo resne posledice že pri nižjih hitrostih, zato takšne pnevmatike niso uporabne. Na bočnicah in tekalni plasti (profil) morate biti pozorni predvsem na razpoke, izbokline, mehurje, ureznine in druge deformacije. Vsako vidno predrtje, ureznino ali deformacijo mora temeljito preveriti strokovnjak za pnevmatike. Le on vam lahko pove, ali je pnevmatiko moč popraviti ali jo je nemara potrebno celo zamenjati. Nikoli ne uporabljajte poškodovanih ali predrtih pnevmatik, ki jih niso bile strokovno pregledane, saj lahko resno ogrozijo vašo varnost. Pregled, ki ga opravi strokovnjak, je nujno potreben, kajti ko je pnevmatika nameščena na vozilo, notranje poškodbe niso več vidne.

Ali ste vedeli, da za pnevmatike Continental kupljene v pooblaščeni mreži Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT in Volkswagen Gospodarska vozila velja brezplačno 2-letno dopolnilno jamstvo v primeru poškodbe, preluknjanja, udarca ob oviro ali vandalizma?

KATALOG AKCIJSKE PONUDBE [pdf]

4. Ali so pnevmatike primerne za vaše vozilo?

Za najboljšo vsestransko učinkovitost, je potrebno uporabiti enak tip pnevmatike na vseh štirih kolesih. Pnevmatike različnih velikosti, zgradb in stopenj obrabe lahko vplivajo na stabilnost in vodljivost vozila.

Bodite pozorni na dovoljeno dimenzijo pnevmatik za vaš model vozila. Ne kupujte pnevmatik v dimenzijah, ki niso vpisane v potrdilu o skladnosti vašega vozila, saj je zaradi nepravilne dimenzije pnevmatik avtomobil tehnično neizpraven. Pred nakupom zato vedno preverite dovoljene dimenzije pnevmatik.

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete nove letne gume?

• upoštevajte vaš slog vožnje, razmere, v katerih vozite, in zahteve vozila,
• letnica izdelave (zapisana na bočni strani gume),
• oprijem v dežju, poraba goriva in raven hrupa,
• zavorna pot,
• ustrezne dimenzije za vaše vozilo (preverite v homologacijskem kartončku).

Pri letnih pnevmatikah je zelo pomembno obnašanje v dežju

Ko kupujete nove pnevmatike, morate biti pozorni na več karakteristik. Med najpomembnejše štejemo tiste, ki pripomorejo k čim večji varnosti na cesti.

Pnevmatike se razlikujejo po številnih vidikih zmogljivosti, vse od oprijema v mokrem, izkoristka goriva in kotalnega hrupa (hrup pnevmatik, ki se kotalijo po cesti, kot se sliši zunaj avtomobila) do odpornosti proti akvaplaningu, vodljivosti ter oprijema na suhi podlagi.

Zavorna pot je ena izmed pomembnejših lastnosti pnevmatike. Že samo nekaj decimetrov krajša zavorna pot prepreči trčenje,  kar je izrednega pomena za varnost v cestnem prometu.

 

 

Zaupajte naši izbiri! Pnevmatike Continental in Semperit - najhitrejša pot do popolne pnevmatike.

Izbor ponudbe si lahko ogledate V KATALOGU AKCIJSKE PONUDBE [pdf]. Več informacij nudi pooblaščena servisna mreža Volkswagen, AudiŠkodaSEAT ter Volkswagen Gospodarska vozila.

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v skladu z načrtom vzdrževanja pa pridobite ...

Preberite več
30
Oct 2018
AKUMULATOR – VIR ENERGIJE V VOZILU

Akumulator predstavlja ključen del vsakega vozila. V njem je namreč shranjena vsa električna energija, ki omogoča delovanje vozila. Z njegovo pomočjo poteka zagon motorja in oskrba vseh električnih porabnikov z električno energijo. Redno preverjanje stanja akumulatorja lahko prepreči nevšečnosti. Z rednim preverjanjem stanja akumulatorja ...

Preberite več
22
Oct 2018
Vse o zimskih pnevmatikah

Pri izbiri ustreznih zimskih pnevmatik sta ključnega pomena kakovost pnevmatik in prilagojenost le-teh vašim potrebam. Vsak voznik ima namreč svoj način vožnje, kar vpliva na vozno karakteristiko vozila in posledično obrabo pnevmatik. Redna kontrola kakovosti pnevmatik in menjava pnevmatik odločilno pripomoreta k vzdrževanju varnosti ...

Preberite več
22
Oct 2018
Bodite korak pred zimo in že danes pripravite vaše vozilo na zimske razmere.

Zimski čas prinaša nestanovitno vreme in nepredvidljive razmere na cestah. Priprava vozila na zimo je zato odločilnega pomena, da boste varni na cesti, pa naj bo megla, dež ali sneg. Ključni korak pri pripravi vozila na zimsko sezono je izbira kakovostnih zimskih pnevmatik in kompletov koles. Pnevmatike namreč predstavljajo edino stično točko ...

Preberite več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija